Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Méretek és mérés

Annak ellenére, hogy egy online cipőboltban történő vásárlásnak sok előnye van, mint, például, a nehezen fellelhető cipőméretek és fazonok elérhetősége, vannak bizonyos hátrányai is. Sokan szeretik felpróbálni a lábbelit vásárlás előtt, de egy web-shop esetében ez egyszerűen lehetetlen. Azért, hogy segítsük Önt a megfelelő cipőválasztásban gyermeke részére már az első vásárlás során, figyelmükbe ajánljuk az alábbi méretválasztási útmutatót.

MÉRÉS

Mire lesz szüksége:

2 db. papírlap, íróeszköz, mérőszalag vagy vonalzó.

Amit tudni érdemes egy gyermek lábának méréséről:

A legjobb időszak egy láb méretének megállapítására a nap vége, mert a járás enyhén növeli a láb méretét.

Olyan zokniban vagy harisnyában végezze a mérést, amit a mindennapokban általában is viselni fog a gyermek az új lábbelivel. Csak akkor végezze a mérést meztelen lábon, ha a vásárolni kívánt lábbelit amúgy is mezítláb fogja viselni a gyermek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy két cipőméret között többnyire csak 5 mm különbség van, ezért nagyon fontos, hogy a láb mérése minél precízebb legyen. Felfelé vagy lefelé kerekítés csökkenti a megfelelő cipőméret választásának a valószínűségét.

A mérést végezze el mindkét lábon. Az emberek többségénél a bal és a jobb láb méretei egy kissé eltérőek. Cipőméret megválasztásakor használja a nagyobbik lábon mért eredményt.

Gyermeke korától függetlenül, soha ne adjon a lábára olyan lábbelit, ami a kelleténél kisebb méretű! A gyerekek lába állandó növésben van, és a felnőttkori lábproblémák nagy része abból ered, hogy nem megfelelő cipőt hordott a gyermek.

Egy számnál nagyobb cipőt sem szerencsés adni a gyerekre, mivel abban nagy valószínűséggel sokszor el fog botlani a kicsi.

Gyermekláb mérése három lépésben:

1. Tegye gyermeke lábát egy papírlapra és rajzolja körbe.

2. Mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a talp hosszát a nagylábujjtól (általában a nagylábujjtól, de ez lábtól függ, egyeseknél a második lábujj hosszabb!) a sarok hátsó részéig. Írja fel az eredményt. Vásárláshoz használja a nagyobbik láb méretét.

3. Keresse ki a mért számot a mérettáblázatunkban és válassza az annak megfelelő cipőméretet.

 

GYEREKCIPŐ MÉRETTÁBLÁK ÉS MAGYARÁZAT

Talphossz milliméterben, vagy Mondopoint - az a talphossz mm-ben mérve, amelyhez az adott cipőméret megfelelőnek számit.

Európai méretek - alkalmazzák Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és más kontinentális európai országban. Ebben a méretezési rendszerben a cipőméret a belső talp hosszának felel meg Paris pontokban kifejezve (centiméterben kifejezett méret 2/3-a).

Ha megmérte gyermeke talpának hosszát, akkor a belső talp hosszának és a megfelelő európai méret megállapításához a mért talphosszhoz adjon hozzá minimum 1 cm-t kisgyerekek esetében és 1,5 cm-t kamaszok esetén.

Alábbiakban erről egy részletesebb táblázat található (itt a belső talphossz és az európai méret megállapításához a mért talphosszat 1,5 cm-rel toldották ki).

Vegye figyelembe, hogy ezek az ábrák elméleti számított méretet mutatnak. Ezek az ábrák eltérhetnek a gyártók mérettáblázataitól valamint az interneten fellelhető cipőméret táblázatoktól az alábbi tényezőknek köszönhetően:

A cipőméret rendszerek nem szabványosítottak teljes mértékben. Különböző gyártók méreteltérései, amelyek abból erednek, hogy egy-egy gyártó eltérő cipőmérési módszert, gyártási folyamatot, megengedett ráhagyást alkalmaz, a közhasználatban kapcsolódhat egy bizonyos országhoz. Így a "német" cipőméret eltér a "francia" cipőmérettől, holott mindkét ország a Kontinentális Európai méret rendszert alkalmazza.

Gyerek cipőre specializálódott táblázatok némelyike figyelembe veszi a jövőbeni lábnövekedést. Ezért az adott talphosszra nagyobb cipőméretet nevez meg.

Centiméterben vagy hüvelykben megadott méret jelentheti a gyermek talpának a hosszát vagy a cipő belsejének a hosszát is. Ez a viszonylat nem állandó, váltózó lehet az egyes cipőméretekhez rendelt belső tartalékhely eltérések miatt.

És végül, néhány az interneten elérhető táblázat hibákat tartalmazhat.

Keresés